Kortegracht 26, 3811KH, Amersfoort06 54 294 874o.sprangers@executiveconsult.nloliviersprangers

Kernwaarden-analyse: welke waarden anders?

Duurzaam leiderschap bestaat eruit, dat de leider zich voortdurend bewust is van zijn eigen (veranderende) waarden. Op basis van de Schijf van Vijf van leiderschap kan de leider in een coachingstraject leren wat zijn eigen persoonlijke kernwaarden zijn, de eigen stijl en authenticiteit. daaruit komt immers ook de passie en inspiratie voort.

Naast het persoonlijke traject worden ook de waarden van de organisatie in kaart gebracht, de waarden die de mensen in de organisatie willen zien. Daardoor is het mogelijk om leiderschapsstijl en motivatiepatronen met elkaar in lijn te brengen, met navenant succes en resultaat voor mens en onderneming!

Tegelijk zal de coachee een verbetering ervaren van zijn/haar eigen leiderschap ‘over zichzelf’, een (meetbaar) flink hogere emotionele intelligentie.

Meten van de belangrijke kernwaarden kan heel goed met de Corporate Transformation Tools CTT van Richard Barrett & Associates, in Nederland ook vertegenwoordigd door ons. Uit onderzoek blijkt CTT de meest efficiente methode te zijn, die bovendien zowel de ‘zachte’ (zingevingswaarden) als de ‘harde’ (organisatie en winstmaken) waarden in kaart brengt.

Menu