Kortegracht 26, 3811KH, Amersfoort06 54 294 874o.sprangers@executiveconsult.nloliviersprangers

LEF inspireren EN spelen toelaten: hoe voed ik ze op?

Weet je dat nog, ondeugend zijn? Iets doen wat eigenlijk niet mocht, maar waarin je op de top van je energie zat, en wat o zo aantrekkelijk was? Hoe dicht kom jij daar nu als leider bij, bij dat gevoel, en hoe dicht mogen jouw mensen daarbij komen? Hoe inspireer je ze, zodat ze buiten de grenzen durven gaan, en jouw tent verder trekken? ECHT ZICHZELF kunnen en willen zijn? Hoe stel jij je kader, zodat ze weten waar we voor staan, maar ook zó dat ze erbuiten durven gaan? Dé uitdaging is: goede mensen behouden en motiveren, en tegelijk aan de bottomline blijven werken, effectief werken en winstmaken dus. Dat kan alleen binnen een waarde-gedreven visionaire organisatie. Onderzoek toont het aan: talent wordt schaars en is duur om te vervangen, en cultuur en waarden zijn volgens een onderzoek onder 200 executives de hoogst scorende motivatiefactoren. Mensen willen gezien worden, erkend voor wie ze zijn, betrokken.

In mijn boek De Schijf van Vijf – Principes van gezond leiderschap aan de top werk ik deze en andere gedachten verder uit. Zie ook mijn blog – de link hiernaast.

Lees meer >>>

 

Meten is weten…

Meten van de belangrijke kernwaarden kan heel goed met de Corporate Transformation Tools CTT van Richard Barrett & Associates, in Nederland ook vertegenwoordigd door ons. Uit onderzoek blijkt CTT de meest efficiente methode te zijn, die bovendien zowel de ‘zachte’ (zingevingswaarden) als de ‘harde’ (organisatie en winstmaken) waarden in kaart brengt.

Opleiding in-huis: Jong talent beweegt de tent

Eén opleiding, in-company, die de nieuwe leiders zichtbaar maakt, ze ‘daring’ maakt, ze behoudt,… Lees verder >>

Kernwaarden-analyse: welke waarden anders?

Duurzaam leiderschap bestaat eruit, dat de leider zich voortdurend bewust is van zijn eigen (veranderende)… Lees verder >>

Menu