Kortegracht 26, 3811KH, Amersfoort06 54 294 874o.sprangers@executiveconsult.nloliviersprangers

Teamcoaching van Executive Teams

Zoveel valkuilen waarin ik viel, toen ik zelf bestuurder was. En in mijn opleidingen leerde ik die herkennen, en later als coach ook toepassen.
Mijn passie, iets overdragen aan mensen die daar echt iets aan hebben, leef ik uit in de begeleiding van executive teams. Directies, Raden van Bestuur, Colleges van B&W, Raden van Toezicht/Commissarissen. Behalve enorm veel plezier, valt het me ook op hoezeer ik als coach op het scherp van de snede moet werken op dat niveau. Alles is spannender: er staat het meest op het spel, grote groepen mensen hangen ervan af, de persoonlijke thema’s en minder leuke ego-trekjes zijn steviger. Wat roept dat bij je op? Hoe goed herken je de signalen van overdracht zoals die onder die hogere druk kunnen zijn? Welke principes van leiderschap zijn belangrijk, en hoe zorg je dat je binnen dat kader blijft?

Ik werk met jou, naar keuze van de vragen van de deelnemers, aan bijvoorbeeld:

  • Wat is er anders aan een top-bestuursteam, anders dan aan managementteams binnen de organisatie?
  • Versnelde teamvorming met supersterke ego’s, hoe doe je dat?
  • Jouw voortdurend spannend blijvende keuze tussen je relatie met de leidende topman/vrouw, en hoe jij het team en de organisatie het beste dient? En hoe jij de leider de leider laat zijn en blijven?
  • Wanneer wel en wanneer niet werken in overdracht?
  • Het dienen van de steeds belangrijker wordende behoefte aan verbinding en aan autonomie, zowel in het team als bij iedereen die van het team afhangt?
  • ….

In een workshop van een middag leer ik je graag hoe ik dit aantrof en hoe je hiermee om kunt gaan. De benodigde of gevraagde thema’s, technieken, valkuilen komen aan bod, in theorie en vooral in ervaringsoefeningen. Ik pas vooral TA toe en organisatie opstellingen.
De workshop is gebaseerd op twee verschillende wijzen van werken. Ik deel mijn ervaringen en laat zien op welke concepten die zijn gebaseerd en hoe ik daarmee werk. En de tweede werkwijze is de inbreng van je eigen vragen, ik begeleid je dan daarin, en licht ook dan de concepten toe die ik gebruik.

De workshop vindt meerdere keren per jaar plaats. Kun je deze keer niet? Mail mij met de vraag naar de volgende data.

Duur: middag

Groepsgrootte: 6 – 10 mensen

Data: 29 maart 2018, 14u-17u

Locatie: ‘Yellowstones’, Nijverheidsweg Noord 60-A, Amersfoort; bel bij 60-A ‘Vergaderzaal Yellowstones’, meest linkse voordeur

Kosten: € 120 excl 21% BTW, incl. oefenmateriaal en boek “De Schijf van Vijf – Principes van gezond leiderschap aan de top”

NOBCO PE uren: 3 PE-uren toegekend onder nr 180319-EC-018.

 

Meer informatie en aanmelden: mail mij

 

Menu