Nijverheidsweg Noord 60-10, Amersfoort06 54 294 874o.sprangers@executiveconsult.nloliviersprangers

Executive & Management teamcoaching

Waarom goede teams écht werken

Directie- en managementteams worden gevormd door mensen met eigen, individuele ambities, eigen talenten, eigen patronen – op topniveau zijn dat stevig ontwikkelde ego’s. Dáárom en daardoor zijn de leden ook daar gekomen: omdat ze beter dan anderen waren in het volgen van die eigen wil en ambities. In een goede teambuilding op het niveau van bestuursteams is het daarom essentieel, dat altijd èèrst de ‘onder de tafel’ liggende diepere motieven en eigen behoeften, en de eigen waarden en gevoelens boven tafel komen. Er verandert alléén echt iets als dat daarbij aansluit. Dat houdt dus ook in, dat de teamleden een situatie en begeleiding nodig hebben, die toelaat en stimuleert dat ze op een dieper niveau hun eigen motieven en beelden zelf laten zien. Maar ook: ze daarbij goed ‘vastpakt’ en in hun eigen gekozen richting ook dóór laat pakken. Anders dan vaak gebeurt bij teambuildingsoefeningen of ‘heidagen’, gaan teamleden bij mij altijd eerst flink een slag dieper bij zichzelf te rade, de eigen ‘onderstroom’ beetpakken, anders verandert er uiteindelijk niets. Immers, de eigen ambities volgen is iets wat ze graag blijven doen en al zo gewend zijn ook. Het is daarnaast aan de teamleider om dusdanig inspirerend te zijn, dat de teamleden in staat zijn om hun eigen doelen tot het gemeenschappelijke doel te laten leiden.

Het teamwerk moet in deze volgorde, vooral omdat het gezamenlijke doel alleen leidt tot betere samenwerking als de individuele teamleden daarin ook hun echte eigen motieven en doelen herkennen.

Vijf Principes van Leiderschap

In dit proces zijn Vijf Principes wezenlijk van belang. Op mijn blog, www.schijfvanvijfvanleiderschap.nl , vind je daar meer over. Daar lees je over mijn boek met dezelfde titel: De Schijf van Vijf – Principes van gezond leiderschap aan de top.

Wie?

Directieteambegeleiding doen we meestal samen: ik werk daarin samen met Vivien Broekman, www.viavida.nl. Samen zien wij meer en kunnen we nog sneller en efficiënter de vinger op de goede plek leggen, waardoor het team en de individuele leden de aandacht krijgen die echt nodig is, binnen een aantrekkelijk kort tijdsbestek.

Als hulp-methodieken hanteren wij de emotionele intelligentie evaluatie Bar-On EQ-I(tm, MHS Canada), het Enneagram, de LiFo Life Orientations (tm, BCon LiFo Int’l inc), de Richard Barrett CTT 7 niveaus van bewustzijn. Aanpak en oefeningen zijn gebaseerd op Systemisch Werken (organisatie opstelling), NLP, TA Transactionele Analyse, en veel ervaring met organisatieculturen en bedrijfsbesturing.

Menu